• Kontakt
Banegaarden
 
  • Kontakt
  • Log ind

Presse 2015
  • Presse 2016
  • Presse 2016

ANDALUSISK INSPIRATION på BaneGården. Kunst & Kultur, Aabenraa, 15.8. - 13.9. 2015

De hænger sammen af blod, og nu skaber de også en udstilling sammen.

I udstillingen Andalusisk inspiration vises værker af Dorthe Steenbuch Krabbe, Luise Haugen og Caroline Krabbe. Som mor og døtre har de skabt en udstilling, der viser deres individuelle og meget forskellige kunst i keramiske skulpturer og billeder.

Opvokset i det sydlige Spanien med kunstnerfaren Arne Haugen Sørensen, har søskendeparret Luise Haugen og Caroline Krabbe altid været omgivet af kunst og de kraftige spanske farver og myldrende liv. Selvom de har udviklet vidt forskellige billedsprog, kan man mærke deres fælles kunstneriske ballast, som gennemsyrer værkerne. 

Alle tre kunstnere arbejder med mønstre, organiske former og teksturer, og man kan gå på opdagelse i en detaljerigdom i værkerne, falde i staver og lade sig suge med af de historier, der udspiller sig.

På udstillingen kan man opleve, hvordan deres forskelligartede udtryk bliver en styrke og nærmest et helt fjerde kunstværk. Alle har de en umiddelbar og nysgerrig tilgang til materiale og motiver, og gennem paralleller, sammenfald og modsætningsforhold komplimenterer værkerne virkelig hinanden.

Caroline Krabbe

Caroline Krabbe har levet det meste af sit liv i Sydspanien. Udover at arbejde i sit atelier i huset hvor hun bor med sin mand og børn, passer hun familiegalleriet ’Galeria Krabbe’ i landsbyen Frigiliana, som hun startede sammen med sin mor, Dorthe Steenbuch Krabbe. I Carolines værker fornemmer man en stærk spansk indflydelse og inspiration.
Landskaber, kraftige farver og fornemmelsen af lys tager en med til et sted, hvor solen varmer kroppen, og man overmandes af en rolig, meditativ tilstand. Man hvirvles blødt ind i en verden, som man kan gå på opdagelse i, og ved længere tids iagttagelse bliver man konfronteret med en variation af sindstilstande og personlige referencer og fortællinger, der ikke slutter.

Luise Haugen

Luise Haugen har sit atelier på Frederiksberg. Hun flyttede til Danmark som 20-årig efter opvæksten i Sydspanien. Inspirationen og den legende stil i Luises malerier er fra et nyligt seks måneders kunstnerisk refugium i netop den del af Spanien, hvor hun havde sit liv og dagligdag som barn. Minder fra barndommen og spansk kultur har spillet en stor rolle i værkernes tilblivelse. I små butikker i Málagas gamle bydel har hun fundet lokale tekstiler, store søm og oliekridt, som indgår i mange af værkerne. Billederne skabes i lag og bygges rytmisk op, som var de et stykke musik eller et digt, og særligt billedernes mønstre og leg med geometriske former giver beskueren en fornemmelse af rytme og gentagelse. Men en gentagelse, der ikke luller beskueren i søvn. Tværtimod drages man ind i værkernes stemning og overraskes uventet.

Dorthe Steenbuch Krabbe

I bjergene højt oppe over landsbyen Frigiliana i det sydlige Spanien lever og arbejder Dorthe Steenbuch Krabbe. Med keramisk værksted og ovne er der plads og inspiration til, at hendes store skulpturer kan komme til verden. Dorthe benytter bl.a. den mange hundrede år gamle japanske teknik rakubrænding, og derfor arbejder hun med langsommelige og uforudsigelige processer.

Der er indlejret et element af overraskelse i brændingsprocessen, som også afspejler sig i de færdige værker. De er ikke minutiøst formet ned til mindste detalje, men der er gjort plads til samarbejdet med naturen. Med dyb tekstur blander Dorthe organiske og geometriske former, og dette forstærker en fornemmelse af samarbejde mellem kunstner og natur. 


Aabenraa, den 28. april 2015

Nils & Niels

Nils Vollertsen & Niels Reumert -  Maleri  Tegning  Keramik

på BaneGården. Kunst & Kultur, Aabenraa  d.  8. – 31. maj

BaneGården åbner d. 8. maj en ny udstilling med malerne Nils Vollertsen og Niels Reumert.Det er to meget forskellige kunstnere, der mødes på BaneGården. Mange kender Nils Vollertsens billeder fra Grænselandsudstillingen, hvor han har været deltager i rigtig mange år, og hvor han har udstillet sine ofte kun tofarvede ”skriblerier”. Et billedsprog i ordets egentlige forstand, hvor billedfladen oplyses i et væld af små tegnagtige figurer.Lige så mange kender nok også Niels Reumerts farvestærke malerier og keramik, hvor han i et tilsyneladende enkelt tegnsprog belyser forskellige hændelser i ethvert menneskes liv – liv, død og børneopdragelse.
Efter den på BaneGården netop  afsluttede censurerede udstillings mange forskellige billedudtryk, bliver denne udstilling en ganske anderledes oplevelse. Kun 2 kunstnere men med en næsten polariseret billedopfattelse.
Udstillingen gennemføres med støtte fra FRØS Herreds Sparekasse, Aabenraa.

Der er fernisering fredag d. 8. maj kl. 19.30, hvor begge kunstnere er tilstede.
Der bydes på en lille forfriskning, som ledsages af god musik.

Alle er meget velkomne!

Elisabeth Hertzum
Udstillingsansvarlig
BaneGården. Kunst & Kultur
Jernbanegade 2
6200  Aabenraa


Aabenraa, den 17. marts 2015

Censureret udstilling på BaneGården. Kunst & Kultur, Aabenraa 21. marts – 3. maj 2015

Torsdag d. 12. marts var der indlevering til den Censurerede Udstilling på Banegården. Kunst & Kultur i Aabenraa og allerede dagen efter tog de tre censorer, billedkunstnerne Margit Enggaard Povlsen, Fanø, Jørgen Steinicke, Holsted samt udstillingsansvarlig Elisabeth Hertzum fat på at gennemgå de indleverede værker.I år har hele 89 amatørkunstnere meldt sig til udstillingen og indleveret omkring 450 værker, så det var ikke nogen enkel opgave at vurdere det indleverede materiale, hvor rigtig mange teknikker er i anvendelse. På udstillingen præsenteres der skulpturer, collager, malerier, tegninger, fotos, keramik, graveringer og installationer. Deltagerne kommer fra hele landet samt fra Tyskland – men dog som vanligt med en overvægt af deltagere fra Syd-og Sønderjylland.Resultatet blev, at 151 værker af 59 kunstnere blev antaget, og  resultatet er en spændende og meget varieret udstilling, der nok er et besøg værd her i påsken, hvor der er så meget kunst at besøge i landsdelen.Udstillingen åbner med fernisering d. 21.marts  kl. 11 og vises frem til og med d. 3. maj 2015.  Udstillingsansvarlig Elisabeth Hertzum åbner udstillingen.
Åbningstider i påsken: alle dage, dog ikke 2. påskedag.

Susanne Terp-Nielsen
BaneGården. Kunst & KulturJ
ernbanegade 2
6200  Aabenraa
74 62 74 20
Tirs-søn kl. 11-17


FACELIFT  5. februar - 8. marts
Efterspurgte kunstnere tager imod på BaneGården.
 

Karen Willesen og Per Anders går for første gang sammen om en udstilling og præsenterer 90 nye værker på udstillingen FACELIFT i Aabenraa i februar.
Der venter det kunstelskende publikum en helt speciel oplevelse, når to af landsdelens mest efterspurgte kunstnere, Karen Willesen og Per Anders, går sammen og udstiller omkring 90 større og mindre værker på BaneGården. Kunst & Kultur i Aabenraa. Det sker i perioden fra den 5. februar til 8. marts.
Det er første gang Karen Willesen og Per Anders er sammen om en udstilling. Arbejdet blev indledt for godt et halvt år siden, og lige siden har de haft travlt for at sikre sig, at udstillingen får den høje standard, de er kendt for at levere. De værker, som vil møde publikum på BaneGården, er unikke og har ikke tidligere været vist offentligt.
De to kunstnere har valgt ordet FACELIFT, som titel på udstillingen. Dermed ønsker de at sende et klart signal til publikum om: Løft hovedet. Se jer omkring, og stol på jeres egen dømmekraft.
For os handler det om at skabe en god atmosfære, hvor gæsterne kan føle sig godt tilpas. De rammer er til stede på BaneGården, som har nogle fantastiske lokaler, der med rette har gjort stedet til et af Sønderjyllands populæreste, siger de to kunstnere.
Det bliver optimismen, koloritten, trangen til at fastholde det ukontrollerede, se smukke øjeblikke, årstidernes skiften, naturen og det spontane, der vil præge FACELIFT.
For mig handler det om gennem mine farvekombinationer at give beskueren energi, glæde og troen på sig selv. Værkerne skal vække undren og gøre indtryk, siger Karen Willesen.
Kunstanmeldere beskriver ofte hendes arbejder, som både smukke og tankevækkende.
Karen Willesen, der bor i Sønderborg, har bl.a. udstillet i Berlin, Hannover og i Nordisk Ministeråd i København. I 2015 vil man udover på BaneGården kunne opleve hendes værker på Det hvide Fyr i Skagen, Øksnehallen i København, Fængslet i Horsens, og Galleri Molevit i Skagen.I tilknytning til FACELIFT udgiver Per Anders kunstbogen "Indtryk der blev til kunsttryk". Bogen, der er produceret hos TopTryk i Gråsten, er på 140 sider og er en mellemting mellem et livsstilsmagasin, et gammeldags fotoalbum og et kunstkatalog. Flere af de kunsttryk som præsenteres i bogen vises også på udstillingen.
I mit valg af motiver dyrker jeg de smukke øjeblikke i bred forstand. Når man maler et billede, sætter man selv dagsordenen. Så har det vel en vis berettigelse at forsøge at videregive det lyssyn og den indsigt, som forsynet har givet mig med på rejsen. At mine billeder engang imellem bliver kaldt dekorative, passer mig godt, siger Per Anders, der bor i Alnor ved Gråsten, men en del af året opholder sig i Provence, hvor han er i gang med restaurering af et par gamle huse.

Tor. d. 5. februar til søn. d. 8. marts 2015, kl. 11-17. (Entré: 25 kr)
BaneGården Kunst & Kultur, Jernbanegade 2, Aabenraa

 

Banegården

Kunst og kultur

Jernbanegade 2

DK-6200 Aabenraa Denmark

OM BANEGÅRDEN

Den gamle, fredede banegårdsbygning fra 1865 har siden 1993 dannet ramme om skiftende kunstudstillinger 7–8 gange om året og diverse kulturelle arrangementer. Initiativtageren til dette etablissement var fabrikant og fhv. borgmester Jens Terp-Nielsen. BaneGården. Kunst & Kultur har gennem årene manifesteret sig blandt anerkendte kunstnere som et attraktivt sted at udstille og for publikum som et spændende kunstudstillingshus at besøge. Der er ca. 400 medlemmer i Kunstforeningen BaneGården.

  • Home
  • Sitemap
  • Cookies (EN)

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?

 Create an account

  •  Breeze through the checkout process
  •  Save products to favorites
  •  Quickly re-order select items
  •  View your order history

Create account